24 de gener de 2019
24.01.2019

Els sindicats de CaixaBank rebutgen els acomiadaments proposats per l'entitat

Consideren que "no hi ha justificació de les mesures proposades" pel banc

24.01.2019 | 20:14
Els sindicats de CaixaBank rebutgen els acomiadaments proposats per l'entitat

Els sindicats CCOO i UGT de CaixaBank van tornar a rebutjar ahir els plans de l'entitat per reduir la seva plantilla a tot Espanya en 2.157 persones perquè consideren que «no hi ha justificació de les mesures proposades». Ahir es va celebrar la tercera reunió entre CaixaBank i els sindicats després que l'entitat els informés que preveu reduir en un 7,3% la seva plantilla.

En un comunicat, CCOO va assegurar que és possible portar a terme el pla estratègic 2019-2021 sense la necessitat de «les mesures traumàtiques proposades» i que CaixaBank és la primera entitat en productivitat per empleat.

El sindicat considera que existeixen d'altres maneres de fer les coses, «evitant acomiadaments forçosos, mobilitat o canvi de condicions laborals», perquè creu que no es donen les circumstàncies «excepcionals» ni la necessitat d'aplicar «mesures traumàtiques urgents».

La UGT també ha tornat a demanar la retirada de les mesures proposades perquè «l'informe tècnic no presenta justificació econòmica ni productiva suficient». De fet, la mateixa UGT critica que es parli d'acomiadaments quan la plantilla pateix una «gran» càrrega de treball i està sotmesa a una pressió comercial «desmesurada».

Els sindicats consideren necessari abordar d'altres mesures urgents per a la plantilla, com les carreres professionals, la formació obligatòria en horari laboral, la càrregues de treball, el control horari o el passi a fix de tota la plantilla eventual.

Les organitzacions sindicals han presentat contrainformes al document "justificatiu" de la reestructuració disposat per la direcció del banc presidit per Jordi Gual, amb els quals volen acreditar que les mesures extraordinàries propostes no són les adequades.

La pròxima reunió entre CaixaBank i els sindicats està prevista per al dia 31 de gener a Madrid

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook