Catalunya continua sent el primer mercat de motos de l'Estat espanyol i tanca el 2018 amb 45.640 noves matriculacions de motocicletes i ciclomotors, que signifiquen un creixement del 10,3% respecte de l'any 2017.

Les motocicletes, que representen més del 90% dels vehicles de dues rodes, són les que creixen més, el 12,7%, i esmorteeixen la caiguda del 9,8% que han tingut els ciclomotors.

El secretari general de l'Associació Nacional d'Empreses del Sector de Dues Rodes (Anesdor), José María Riaño, va destacar ahir la popularització del motosharing i l'auge de les empreses de delivery, que han contribuït a fer que es dupliqui la quantitat de motos elèctriques matriculades a Catalunya.

Riaño va assenyalar que el descens de la venda de ciclomotors, amb un total de 3.889 unitats matriculades el 2018, és degut en part a la implementació de l'euro 4, que al final de l'any 2017 va obligar a fer una liquidació de vendes de tots els ciclomotors que no complien la nova normativa. Un altre factor que ha contribuït en aquesta caiguda és l'arribada d'altres vehicles de «micromobilitat», com els patinets elèctrics.

Segons José María Riaño, el ciclomotor competeix amb «desavantatge» davant d'aquests altres vehicles que encara no estan regulats. «És necessari que els vehicles que ofereixen prestacions similars al ciclomotor tinguin unes regulacions per lògica similars», va demanar el secretari general d'Anesdor.

«Catalunya és la capital europea de la moto i el motor de creixement de la moto a Espanya», va dir Riaño, que va destacar que «una de cada quatre motocicletes matriculades a l'Estat ho fan a Catalunya».

En efecte, el creixement català ha estat del 10,3%, versus el 8,3% a la resta de l'Estat espanyol.

Dins del mercat català de la moto predominen les motocicletes, que van créixer l'any 2018 amb 41.751 noves matriculacions. Barcelona és la demarcació que és al capdavant de les vendes per territoris, amb 33.262 motocicletes venudes i un creixement del 12,3%. Quant al futur, es preveu a Catalunya un creixement a l'entorn del 3,4% el 2019, mentre que a la resta de l'Estat serà del 3%.