El secretari general de Cecot, David Garrofé, ha celebrat les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que ha fet pública aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i ha destacat el "dinamisme i la competitivitat" de l'economia catalana.

Ha remarcat que Catalunya ha estat la comunitat autònoma on més llocs de treball s'han creat, encara que ha advertit que la previsió de creixement per a Espanya --del 2,6%-- mantindrà la tendència però a un ritme inferior al dels últims anys, ha assenyalat en un comunicat.

Garrofé ha demanat al Govern que ara és el moment de "implementar mesures estructurals" per a conservar la tendència i adaptar el marc als actuals models econòmics.

En aquest sentit, ha recordat peticions que es vénen reclamant des de fa temps en la línia de reduir l'atur, disminuir la desocupació estructural i preveure la cohesió social en nous models econòmics i dinàmiques empresarials, i encara que ha aplaudit la pujada del Salari Mínim Interprofessional per part del Govern, ha subratllat que "únicament les pujades salarials no són la solució".

Ha sol·licitat mesures com "reduir les cotitzacions i no gravar el treball perquè l'increment de costos empresarials té un impacte directe sobre la competitivitat" i podria frenar el creixement.