ICL Iberia està traslladant al Port de Tarragona sal de desgel de carreteres per enviar un vaixell d'unes 40.000 tones de capacitat a la costa est dels Estats Units. Dels 250 camions que surten cada dia del Bages carregats de sal de desgel, el 40% van al port per preparar el vaixell de gran tonatge que marxarà en els propers dies. Un cop als Estats Units se subministrarà la sal cap a la zona nord de l'estat de Nova York i a zones més allunyades. El país es troba en plena onada de fred amb temperatures de 30 graus negatius. ICL Iberia preveu augmentar la seva presència als Estats Units en els propers anys.

El mercat americà de sal de desgel està considerat com el més important de tot el món amb consums que poden superar els 20 milions de tones l'any, per la duresa dels seus hiverns i el volum de les seves xarxes de carreteres. El cap de vendes de sal d'ICL Iberia, Ramon Vilaseca, ha explicat que la sal de desgel destinada als EUA és d'una granulometria diferent que la que s'envia a Europa. Els grans de sal que es distribueixen al continent americà són de menys de 12 mil·límetres mentre que la que s'envia a Europa és de menys de cinc.

ICL Iberia serveix sal de desgel a altres parts del món, en especial a Europa, on és un dels principals distribuïdors. Destaca la venda a Anglaterra i França on la sal del Bages ja representa una important part de la sal consumida. El percentatge de les exportacions representa un 90% de les vendes de sal de desgel.