El director general de Seat Espanya, Mikel Palomera, va assegurar ahir que el cotxe elèctric encara tardarà 15 o 20 anys a ser majoritari, i per tant, a l'Estat espa-nyol, gran productor d'automòbils, cal fer la transició «amb cap», sense disparar-se «un tret al peu».

Palomera va ser ahir un dels ponents durant la jornada sobre mobilitat sostenible organitzada a Bilbao per a elEconomista.es. El director de Seat va explicar que el seu grup, Volkswagen, invertirà 44.000 milions d'euros fins a 2023 en el vehicle elèctric, del qual llançarà més de trenta models. Segons els seus càlculs, per a 2025 entre el 20 i 25 per cent de les vendes seran d'elèctrics purs, però, va matisar, la resta seran d'altres alternatives.

«El cotxe elèctric té molt futur, però tardarà entre quinze o vint anys a ser el majoritari; per tant, cal fer aquesta transició tecnològica amb cap». Palomera va comentar que la millor mesura que es pot prendre a curt termini per reduir les emissions de CO2 és renovar el parc de vehicles, perquè els models de combustió actuals no tenen res a veure amb els de fa deu anys. Per al futur, el directiu va demanar «neutralitat tecnològica», és a dir, que no s'aposti només per una via, perquè «l'electrificació no és l'única solució i ara per ara no és una solució madura. En una prova publicada aquesta setmana, per anar de Madrid a Sevilla amb un cotxe elèctric han tardat dotze hores».