La plantilla de Denso va votar dimecres un sí majoritari al preacord al qual van arribar els representants dels treballadors i l'empresa en una reunió dilluns al Tribunal Laboral de Catalunya que desencallava la negociació per la reclamació d'una paga de beneficis. Segons la presidenta del comitè d'empresa, Montse Noguera, van votar 629 dels 767 convocats a les urnes (82%), dels quals 501 (79,6%) van donar el sí al preacord mentre que 111(17,6%) hi van votar en contra.

Segons el pacte entre representants de la plantilla i els responsables de la fàbrica amb seu a Sant Fruitós de Bages, Denso es compromet a retribuir enguany amb l'1,05% del benefici operatiu de l'empresa els treballadors amb contracte indefinit. Aquest percentatge s'haurà de negociar any per any en funció dels resultats de la companyia bagenca. Al tancament de l'exercici 2018 es preveu que Denso ho faci amb un benefici operatiu de 45 milions d'euros, segons fonts sindicals.

La plantilla de Denso, que feia temps que reivindicava aquesta paga extraordinària, va convocar una aturada d'una hora per torn per a dimarts passat. El preacord a què es va arribar el dia anterior al Tribunal Laboral va fer desconvocar l'aturada.

«El resultat de la negociació ens satisfà», diu Montse Noguera, «però ara caldrà negociar millores cada any». Per al comitè d'empresa, l'1,05% aconseguit ha de ser «un punt de partida». «Per a la plantilla de Denso, aquesta paga suposa un canvi important, i crec que els treballadors ho han rebut així, i per això el resultat majoritari de la votació», apunta Noguera. «Però la nostra feina continuarà l'any que ve», afegeix.

Segons explica Noguera, el preacord aconseguit per a la paga de beneficis deixa ajornada la negociació per una altra reivindicació de la plantilla, com és aconseguir un tercer descans per torn, reclamació que també formava part de la llista de greuges amb què el comitè convocava la plantilla a una aturada. «Vam parlar-ne al Tribunal Laboral i vam deixar oberta la negociació per a més endavant. De moment, l'hem aparcada. Si ens encallem en el futur, sempre podem tornar al tribunal», diu la presidenta del comitè.