El Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM) ha posat en marxa una nova edició del concurs Idees i Talent Jove amb l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i el coneixement de l'empresa entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius del Bages.

Les activitats incloses a Idees i Talent Jove estan encaminades a incentivar els joves a desenvolupar la seva curiositat a la recerca d'oportunitats de negoci. Per aquest motiu, s'organitzen seminaris de sensibilització i tallers en els quals s'apropa als joves la figura de l'empresari i es treballen les diferents habilitats i actituds necessàries per tirar endavant un projecte empresarial. Aquestes sessions formatives van començar el dimarts 5 de febrer passat i serveixen per treballar l'emprenedoria dins l'aula.

El programa es clou amb el concurs Idees Empresarials i Pla d'Empresa, en el qual els alumnes presenten les seves pròpies idees de negoci. L'any 2004, quan va néixer el programa, va tenir la participació de 3.514 alumnes i un total de 738 projectes presentats.

El XV Concurs d'Idees emprenedores i pla d'empresa vol desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l'àmbit de la generació d'idees empresarials i premiar aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla d'empresa, que s'haurà de basar en un dels reptes de ciutat següents: Smart City (com lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic a Manresa amb eines intel·ligents) i Vida Saludable (com fomentar els hàbits de la vida saludable per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Manresa).

El Congrés Talent + Empresa és impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Al-thaia i el departament d'Educació de la Generalitat i té l'objectiu d'apropar a les empreses del territori els treballs que els alumnes d'FP desenvolupen dins l'assignatura d'emprenedoria, i aconseguir que les millors propostes acabin esdevenint projectes reals.