L'hotel Ciutat de Berga tancarà portes el proper 31 de març. Fonts consultades per Regió7 han explicat que la cadena Hotels Centre Ciutat (HCC) ha tancat aquesta setmana un acord de compra-venda amb la família Barniol.

Tal com ja va explicar aquest diari l'estiu passat, l'empresari berguedà Joan Barniol, que gestiona el càmping Berga Resort, estava negociant la compra d'aquest edifici per convertir-lo en un centre residencial d'alt estànding per a persones grans. Tot i que s'ha confirmat la compra de l'hotel per part de la família Barniol -el tracte l'ha tancat Xavi Barniol, germà de Joan Barniol-, no ha transcendit si finalment l'edifici es convertirà en una residència ni tampoc quin és el nom de l'empresa que ha fet la compra.

En declaracions a Regió7, Judit Serra, la directora de l'hotel que va obrir portes el 2002 al passeig de la Indústria, ha explicat que aquesta setmana s'ha comunicat el canvi de mans i el tancament de l'hotel als treballadors, i també s'ha començat a explicar a clients i proveïdors.

En aquest sentit, ha assegurat que la decisió presa per la propietat de l'hotel de vendre l'edifici no és deguda al mal funcionament de l'hotel. «Són dues empreses que s'han posat d'acord i han fet una compravenda. No és que l'hotel vagi malament, justament estava funcionant molt bé».

L'hotel Ciutat de Berga va ser el primer de tres estrelles a la capital berguedana, ara ja fa disset anys, de la mà d'una empresa de fora. La seva directora ha dit que «ha estat un llarg camí d'aprenentatge» i ha agraït als responsables de l'empresa «l'aposta i la bona entesa» durant tots aquests anys.

L'hotel serà obert de cara al públic fins al 31 de març «al 110% com fins ara, perquè volem acabar bé. Hi ha molta gent que s'hi sent com a casa, tant del servei d'habitacions com de cafeteria, i aquests clients es mereixen un bon final», ha assegurat Serra amb un punt de tristesa.