La setmana vinent, del 18 al 20 de febrer, Manresa serà l'escenari de la prèvia del Mobile World Congress, que enguany s'estén per diferents punts del territori català amb l'objectiu d'acostar les noves tecnologies i els reptes que es plantegen a la ciutadania just abans que aquest certamen arribi a Barcelona.

A la capital del Bages farà parada del 18 al 20 de febrer, tres dies en què TICBages i Sinergia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i l'EPSEM, han organitzat tres sessions formatives que reflexionaran sobre les noves tecnologies i l'impacte que tenen en la població.

La inauguració de la Mobile Week es farà dilluns que ve, 18 de febrer, a les 5 de la tarda, a la sala d'actes de l'EPSEM. Hi participarà la regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l'Ajuntament de Manresa, Neus Comellas; i la directora de l'EPSEM, Rosa Argelaguet.

Un cop acabada la sessió inaugural, es portarà a terme el debat «Drons, com impacten en la ciutadania?» per abordar el desenvolupament de la tecnologia dron, que té un abast enorme, un gran potencial en diferents sectors i, al mateix temps, genera dubtes i planteja reptes molt importants. L'acte anirà a càrrec dels experts Natxo Varona i Blanca Farré, i estarà moderat per David Matanzas. Per cloure'l, els assistents podran tenir un dron a les mans i veure en directe com s'enlairen.

L'endemà, el dimarts 19, la sala d'actes del Centre Cultural el Casino acollirà la conferència «Ciutats intel·ligents, com impacten a la ciutadania?», a càrrec de Jordi Marín, membre de l'European Country Manager de CEI America. L'acte, que tindrà lloc a les 5 de la tarda, es basarà en l'impacte que té la transformació digital i l'adaptació de les ciutats a les noves tecnologies. A part, també s'explicarà com es poden aprofitar les oportunitats que dona la innovació per tenir unes ciutats més competitives en un món globalitzat.

La Mobile Week tancarà el dimecres 20 de febrer amb la ponència «IOT (Internet of Things) com impacta en la ciutadania, cas d'ús de com es gestiona a distància una bugaderia amb IOT- Girbau Sapphire». Es portarà a terme a les 5 de la tarda a la UPC de Manresa i anirà a càrrec del product owner de Girbau Group, Jordi Freixenet. Durant la sessió s'explicarà amb un cas pràctic, el de la seva empresa, com la revolució de l'IOT permet millorar la competitivitat de les empreses; i com s'ha fet la connexió de les bugaderies industrials de Girbau per tal de poder tenir un control remot de les màquines.

La Mobile Week és una iniciativa per acostar les noves tecnologies a les diferents ciutats catalanes més enllà del Mobile World Congress que se celebra a la ciutat de Barcelona. De fet, a la Catalu-nya Central també es portaran a terme activitats a Igualada, on el divendres 22 de febrer es portaran a terme dues taules rodones, una conferència i tres tallers, a partir de les 10 del matí al Museu de la Pell.

Control Group imprimirà a l'MWC

La companyia manresana Control Group ha estat escollida pel Mobile World Congress 2019 i Fira de Barcelona per tal de donar servei en l'àmbit de la impressió als visitants i expositors que participen en aquest esdeveniment internacional.

Segons explica la firma manresana en un comunicat, les necessitats d'impressió es deriven de l'elevat nombre de visitants que acudiran a l'esdeveniment amb dispositius i demandes diverses pel que fa a impressió.

Per a això, Control Group ha destinat un equip de tècnics exclusius per al congrés i més de 70 equips d'impressió d'última generació perquè imprimir al congrés sigui fàcil, àgil, eficaç i segur. David Quevedo, director comercial de Control Group, afirma que «ser presents al Mobile World Congress és un pas endavant en posicionament d'empresa i ens consolida com un dels partners d'impressió més destacats del sector, per la nostra capacitat, flexibilitat, compromís i qualitat dels nostres serveis».