La principal patronal catalana, Foment del Treball, va insistir ahir a reclamar que si cal arribar a un recompte per mesurar la representativitat de les patronals catalanes es tingui en compte el volum de facturació de cada companyia i el seu nombre de treballadors.

En un comunicat, Foment va deixar clar que manté la disposició al diàleg, però va reivindicar de nou que el recompte, en cas d'haver-se de fer, tingui en compte també factors com les exportacions i les importacions associades a cada companyia, així com la seva capacitat per generar ocupació al territori on estan implantades. Foment sosté que els criteris establerts en el decret aprovat pel Govern el 2015 «impedeixen determinar de forma correcta i ajustada a la realitat empresarial la quota de representativitat de sengles organitzacions empresarials».

La patronal que presideix Josep Sánchez Llibre fa aquestes consideracions en relació amb el conflicte que manté amb Pimec sobre la representativitat patronal, i després que l'organització liderada per Josep González rebutgés l'oferta d'elevar la seva representació del 25 al 35%, en veure-ho insuficient.