Uns 14.000 treballadors de l'empresa Seat estan cridats a participar demà a les eleccions sindicals que serviran per elegir els representants per als pròxims 4 anys als diferents comitès, dels quals emana l'intercentres, que ara domina la UGT amb majoria absoluta.

Després de la campanya electoral, que acabava ahir, els treballadors del torn de nit seran els primers a exercir el dret al vot a partir de la 1.30 hores de dijous, i les urnes estaran obertes fins a les 19:00 hores. L'actual president del comitè, Matías Carnero, encapçala de nou la llista de la UGT, que té 7 de les 13 places de l'intercentres, on també està representat CCOO, amb 3 membres; la CGT, amb dos, i STS, amb un. En declaracions a Efe, Carnero, president del comitè des del 2007, s'ha mostrat confiat a poder revalidar la majoria, després de considerar que en els últims quatre anys el seu sindicat «ha sabut gestionar tant els anys de crisi com els anys d'excés de producció».

Els programes electorals de les principals candidatures recullen la necessitat de fer front als reptes que es plantegen en l'àmbit de l'automoció com la digitalització i les noves tecnologies.