14 de febrer de 2019
14.02.2019
Regió7

El Mercedes-Benz Classe A rep el premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2019

La firma alemanya obté el seu primer triomf en la dissetena edició dels guardons de Prensa Ibérica i La Vanguardia

14.02.2019 | 00:09

«El sector de l'automòbil és un fidel termòmetre i una autèntica palanca de l'economia espanyola, i sóc dels que pensen que no hi ha millor escola per als gestors públics que la d'aprendre dels encerts dels gestors privats», deia ahir José Luis Ábalos, ministre de Foment, per destacar la importància del món de l'automòbil, en la cerimònia de lliurament del premi Cotxe de l'Any dels Lectors de Prensa Ibèrica (editora de Regió7) i La Vanguardia 2019 a la quarta generació del Mercedes-Benz Classe A.

La dissetena edició d'aquests guardons reunia de nou els principals protagonistes del món del motor espanyol en un esdeveniment en el qual també es distingia Endesa pel projecte de mobilitat elèctrica Endesa X amb el Premi Institucional del Motor i el tres vegades campió del món de motociclisme Dani Pedrosa amb la distinció de Nom del Motor.

Ábalos elogiava «l'audàcia i capacitat d'adaptació del sector del motor davant els desafiaments de la globalització i de la digitalització del sector de l'automoció, la cultura de la qual de l'esforç i la capacitat d'adaptació al futur forma part de l'ADN de les empreses del món del motor, al qual el Govern ha de donar suport sent sensible a les seves necessitats». Així mateix, el titular de la cartera de Foment manifestava el seu agraïment per formar part d'aquest lliurament de premis.

Un sector en constant evolució

Javier Moll, president de Premsa Ibèrica, iniciava la seva intervenció al·ludint a «els canvis profunds en els quals es troba immers el sector davant un nou escenari en el qual l'única cosa que roman és el compromís de les marques per la mobilitat ecològica i la seguretat de les persones». Un marc en el qual destacava la insistent presència d'alternatives als sistemes de combustió tradicionals, amb el creixement que estan experimentant les noves solucions híbrides. Moll afirmava que aquest procés de «transformació del sector cap a les energies alternatives serà lent i que arriba amb nombroses incògnites i incerteses que tenen a veure amb les mesures polítiques i socials que s'estan prenent». En aquest sentit, el president de Premsa Ibèrica advoca per «una transició efectiva però racional en la qual la indústria de l'automòbil i la societat sàpiguen exactament cap a on anem, com és el full de ruta i com és el calendari». Moll concloïa la intervenció accentuant principalment en el projecte NEOMotor posat en marxa pel grup editorial que presideix. Una aposta «ambiciosa en la qual conflueixen tots els actius amb els quals comptem en el món de l'automoció, amb el suport d'una revista trimestral, una web especialitzada amb un gran protagonisme dels continguts multimèdia i la unificació de la imatge i contingut dels suplements setmanals i la presència en les xarxes socials».


Cotxe de l'Any dels Lectors

Roland Schell, president de Mercedes-Benz España, recollia de mans del ministre de Foment el guardó de Cotxe de l'Any dels Lectors 2019 aconseguit pel Mercedes-Benz Classe A. Un model que, segons l'alt directiu de la firma alemanya, «és un exemple clar de de l'esperit pioner dels fundadors de la nostra compa-nyia i un fidel reflex del lema de Mercedes-Benz, el millor o res».

Schell manifestava l'aposta per la innovació des del naixement de Daimler, el 1886, «amb l'objectiu de no detenir-nos mai, la qual cosa ens serveix de guia en aquesta nova societat, en la qual hem de reinventar no només l'automòbil sinó també la mobilitat». En aquest escenari, el màxim representant de Mercedes-Benz a Espanya posava de manifest la nova estratègia de la marca sota el projecte CASE, «basada en quatre pilars, com són la connectivitat, la conducció autònoma, el vehicle compartit ( share, en anglès) i l'electricitat».

Javier Godó, president del Grup Godó i editor de La Vanguardia, era l'encarregat de lliurar el Premi Institucional del Motor a José Bogas, conseller delegat d'Endesa. El màxim dirigent de l'empresa energètica espanyola agraïa l'obtenció d'aquest reconeixement, «que posa de manifest els nombrosos reptes que té per endavant el cotxe elèctric, entre els quals destaquen l'autonomia de les bateries i els punts de recàrrega». Precisament en aquest últim apartat és on se situa el projecte Endesa X, «una ambiciosa aposta per crear una extensa xarxa de punts de càrrega per superar aquesta barrera existent en l'actualitat i per tal de poder donar un servei adequat al ciutadà».

Bogas assegurava que Endesa és conscient del «canvi radical que ha sofert el context energètic, econòmic, empresarial i fins i tot social, i que ens he portat a l'obligació de tenir un clar compromís d'evolució per continuar sent empreses sostenibles en el futur». Uns canvis que, en la seva opinió, han de fer-se «de forma ordenada i gradual davant un procés irreversible al qual s'han de sumar tots els sectors».

Els premis Cotxe de l'Any dels Lectors també van reconèixer Dani Pedrosa. Javier Moll lliurava l'escultura de Martín Chirino a Xavi Bosch, que recollia el guardó en representació del pilot català, convalescent d'una operació recent i que va agrair amb un vídeo emotiu a l'organització que l'hagin triat per a aquest premi. Així mateix, els premis Cotxe de l'Any dels Lectors aquesta vegada han realitzat un reconeixement especial al saló internacional Automobile Barcelona, que el 2019 compleix el seu primer centenari. Javier Godó lliurava la placa commemorativa a Enrique Lacalle, president d'Automobile Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit