La Cambra de Comerç de Manresa entregarà aquesta tarda els seus premis empresarials. Serà en un acte a partir de les 5 de la tarda a la sala Plana de l'Om de Manresa. El lliurament dels guardons, recuperats després d'un llarg parèntesi de 10 anys, estarà presidit per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, la igualadina Àngels Chacon.

En el transcurs d'aquest acte es reconeixeran diferents empreses del territori que destaquen en diferents àmbits. Així, Airplan rebrà el premi internacionalització; Mengem Bages, el premi Comerç, Serveis i Turisme; Selba, el premi indústria; ICL Iberia, el premi Urbanisme i Territori; i la UPC serà distingida amb el premi especial.

Durant la tarda també es portarà a terme un col·loqui que estarà moderat pel periodista i director del programa Valor Afegit de TV3, Albert Closas, en el qual participaran representants de les cinc empreses premiades en el transcurs de la tarda. Seran Josep Ferrer, president i director general d'Airplan; Gabriel Prat, gerent de Selba; Alba Rojas, sòcia de treball de la cooperativa MengemBages; Lluís Rodríguez, director de relacions corporatives d'ICL Iberia; i Francesc Torres, rector de la UPC. A través d'aquest col·loqui, les empreses podran explicar les iniciatives per les quals han estat guardonades i debatre conjuntament sobre la situació i perspectives de futur del teixit empresarial de la Catalunya Central.