Els 28 estats de la Unió Europea han acordat apujar el preu dels visats a 80 euros. A la darrera reunió a Brussel·les, els ambaixadors davant la UE dels estats membre han donat el vistiplau a una reforma del sistema de visats europeus que pretén "millorar les condicions per als viatgers legítims i incrementar les eines per respondre als reptes que suposa la immigració il·legal". A més d'establir noves condicions en el procediment d'expedició, els estats també han pactat una pujada de 20 euros del seu preu per cobrir els costos d'aquest processament. La nova normativa haurà de ser formalment aprovada pel Parlament Europeu i el Consell de la UE, on seuen els estats.

Entre les noves mesures per facilitar l'entrada temporal d'estrangers "legítims" hi ha la possibilitat de sol·licitar el visat electrònicament i l'increment el temps d'estada per a visats d'entrada múltiple a la UE d'un a cinc anys.Readmissió d'immigrants a canvi de visats

Per contra, els estats volen establir un mecanisme que restringeixi la concessió de visats als ciutadans de tercers països que "no cooperin" amb la UE en la readmissió "d'immigrants irregulars". En canvi, aquells estats cooperadors en la política de readmissions de la UE seran premiats amb una reducció dels preus i del temps d'expedició dels visats.