CaixaBank va millorar ahir la seva oferta de baixes incentivades per cobrir l'ajust de 2.157 persones que vol aplicar a tot l'Estat, però no va aconseguir avenços en la negociació amb els sindicats, que segueixen considerant insuficient la nova proposta.

El passat 7 de febrer, CaixaBank va plantejar una primera oferta d'indemnitzacions, i ahir el va incrementar «lleument», segons els sindicats. No obstant això, la representació de la plantilla continua exigint a la direcció del banc que renunciï a fer acomiadaments forçosos si no es cobreixen voluntàriament les 2.157 extincions de contracte previstes.

De la seva banda, el banc segueix dividint el personal susceptible d'acollir-se a una extinció de contracte en tres col·lectius diferents: menors de 53 anys, treballadors de 53 i 54 anys i personal a partir de 55 anys.

Als primers, els menors de 53 anys, els ofereix ara una indemnització equivalent a 40 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats i un mínim de 18 mesos (fins ara eren 33 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats i sense mínim de mesos).

Pel que fa als empleats que tenen 53 i 54 anys, no ha variat la seva oferta i els abonaria una indemnització equivalent al 50% del seu sou regulador de cinc anualitats, i els pagaria el conveni especial amb la Seguretat Social fins als 60 anys.