El Mobile World Congress (MWC), que Barcelona acull des de l'any 2006 i que té garantit fins a l'any 2023, és l'esdeveniment internacional de referència de la tecnologia mòbil, i les seves xifres estan a l'altura d'aquest lideratge mundial.

Quants assistents s'esperen?

L'organització de l'esdeveniment, l'associació GSMA, espera superar els 107.000 assistents de l'any passat, una xifra que ha crescut respecte als 51.000 visitants que va rebre en la seva primera edició barcelonina, quan encara es deia 3GSM.

Quin impacte econòmic genera el congrés a l'àrea de Barcelona?

Aquest congrés és una important font d'ingressos per a Fira de Barcelona i, en general, per a l'economia de la capital catalana i la seva àrea d'influència, ja que genera uns 473 milions d'euros. De fet, s'estima que l'esdeveniment ha deixat a Barcelona uns 4.800 milions des del 2006.

Quants llocs de treball es crearan?

GSMA calcula que aquest esdeveniment generarà 13.000 llocs de treball temporals, encara que el perfil dels contractats és molt heterogeni.

Un esdeveniment d'aquestes característiques dispara les contractacions de cambrers, cuiners i de personal encarregat del muntatge i desmuntatge dels estands, però també requereix xòfers, fusters, hostes, netejadors, personal de seguretat privada, arquitectes o enginyers, entre d'altres.

Quin volum de menjar se servirà?

L'organització del Mobile estima servir més de 140 tones de menjar durant els quatre dies de durada de l'esdeveniment i uns 175.000 menús.

Quants expositors participen al congrés?

Hi haurà unes 2.400 empreses expositores de més de 200 països, de les quals 189 són espanyoles, cosa que dona una idea del pes internacional de l'esdeveniment.

Quina superfície ocupa el congrés?

El Mobile suma 120.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició, fet que el converteix en el congrés en majúscules dels que s'organitzen a Barcelona.

De fet, Fira de Barcelona preveu que el recinte de la Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat, el que acull l'esdeveniment, s'ampliï amb un nou pavelló de 60.000 metres quadrats el 2024, per estar més ben preparada amb vista a retenir aquest esdeveniment més enllà del 2023.

Quantes connexions simultànies permet la xarxa wifi de l'esdeveniment?

La xarxa wifi del recinte de Gran Vía de L'Hospitalet és una de les més grans del món i permet fins a 64.000 connexions simultànies, gràcies a 1.600 punts d'accés instal·lats al llarg dels vuit pavellons.

Quants executius acudeixen al congrés?

S'estima que més del 50% dels més de 107.000 assistents al congrés són càrrecs executius de companyies de més de 200 països.

També, el programa ministerial de l'esdeveniment inclou delegacions de més de 160 països.

Quin pes tenen les dones en aquest congrés?

El negoci de la tecnologia mòbil encara és un món on predominen els homes, tot i que poc a poc la dona va guanyant terreny.

L'organització del MWC calcula que el 30% de les assistents al Mobile seran dones, sis punts més que en l'edició del 2018.

Qui són els deu principals expositors?

Ericsson, Facebook, Google, Huawei, LG Electronics, Nokia, Qualcomm, Samsung, Sony i ZTE són, per ordre alfabètica, les deu companyies més destacades en aquest àmbit.