23 de febrer de 2019
23.02.2019

Home Meal presenta un concurs de creditors i cessa el seu president

La propietària de la marca Nostrum nomena com a president amb caràcter interí Guillem Junyent

22.02.2019 | 23:52
Quirze Salomó, expresident executiu de Home Meal

Home Meal Replacement, empresa propietària de la cadena de menjar preparat Nostrum, amb planta de producció a Sant Vicenç de Castellet, va presentar ahir un concurs de creditors i va cessar el seu president i conseller delegat de la companyia, Quirze Salomó, segons va informar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

La companyia va detallar que presenta el concurs voluntari en no haver estat possible culminar un acord amb els creditors no financers en els terminis previstos, i va remarcar que seguirà intentant aconseguir-ho en el marc del concurs.

«És la intenció de Home Meal Replacement d'aconseguir un acord a través de conveni de creditors per reestructurar una part dels seus passius de la manera que recuperi l'estabilitat financera i el normal desenvolupament de la seva activitat», sosté la societat.

Així mateix, el consell d'administració de la companyia ha decidit cessar Salomó i nomena com a president amb caràcter interí Guillem Junyent, que fins avui havia ocupat el càrrec de conseller.

Home Meal va argumentar en la comunicació al MAB que aquesta decisió ha d'emmarcar-se en un context «de renovació profunda» de l'òrgan d'administració de la societat. La societat afegia que s'incorporaran a la societat «professionals de gran prestigi dins del sector de la restauració», una renovació que es concentrarà la setmana que ve després de la convocatòria del consell d'adminsitració.

El MAB també va informar en un fet rellevant que suspèn la contractació de les accions de Home Meal després de les respectives publicacions de la companyia.


Una societat en expansió

Home Meal va doblar les seves pèrdues el 2017 i va acabar l'exercici amb uns números vermells de 3,46 milions d'euros, enfront dels 1,52 milions de pèrdues del 2016. La societat porta, a més, un any immersa en el llançament de la seva pròpia criptomoneda, denominada Meal Token.

L'objectiu del grup era captar 50 milions d'euros a través d'aquesta oferta inicial de moneda (ICO, per les seves sigles en anglès) per finançar el seu pla d'expansió, que preveia passar dels 130 establiments actuals als 800 a tot Europa en un termini de cinc anys. No obstant això, el llançament d'aquesta criptomoneda, que va ser anunciada per Salomó el desembre del 2017 i que acumula diversos mesos de retard, pot quedar finalment en suspens davant la complexa situació econòmica de la companyia

El mes de setembre passat, l'empresa anunciava un principi d'acord per refinançar tot el seu deute a curt termini, per un import aproximat de 10 milions d'euros. Aquest pacte incloïa un acord amb les nou entitats financeres que formaven el pool bancari, així com amb les forquilles de pagarés a un any cotitzats a Luxemburg.

L'empresa va informar llavors que «la decisió unilateral i d'última hora d'una sola de les entitats del pool bancari d'embargar els comptes de la societat» havia provocat la ruptura de l'acord de refinançament. Així, es presentava preconcurs de creditors.

La directora general de Home Meal, Sandra Rams, explicava llavors que «l'empresa està més forta que mai i volem seguir creixent. De vegades, no obstant això, cal ordenar la casa abans de fer nous passos». Rams recordava en aquella ocasió que Home Meal ja va presentar preconcurs l'any 2012 i va aconseguir tirar endavant.

El mes de desembre passat, Home Meal Replacement assegurava haver arribat a un acord amb el 88,16% dels seus creditors per refinançar el seu deute financer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit