28 de febrer de 2019
28.02.2019
Regió7

La Zona Franca referma l'aposta per la conca d'Òdena

El Consorci afirma que busca inversors que vulguin instal·lar-se a l'Anoia

28.02.2019 | 00:25
Navarro, al centre, amb representants polítics i sindicals de l'Anoia

El Consorci de la Zona Franca està buscant inversors que vulguin implantar la seva activitat econòmica a la conca d'Òdena. Així ho va assegurar el seu president, Pere Navarro, que, acompanyat dels alcaldes dels set municipis que conformen la mancomunitat, va voler refermar el compromís de la institució de desenvolupar el planejament urbanístic al sector de Can Morera, a Òdena.

El president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i alcalde d'Igualada, Marc Castells, va assegurar que el Pla director urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica de la conca d'Òdena segueix avançant i que, per tant, la nova superfície industrial serà una realitat tan aviat com la legalitat ho permeti.

Navarro va visitar ahir l'Oficina de Captació d'Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD). En declaracions als mitjans, Navarro va voler reafirmar el compromís de la institució a desenvolupar el planejament urbanístic al sector de Can Morera. «Això és imparable», va assegurar, tot afegint que per fi «es veu a l'horitzó aquesta gran oportunitat per al territori i per al país».

Fa prop de 15 anys que el Consorci de la Zona Franca planteja la possibilitat d'instal·lar-se a l'Anoia. El projecte, però, va quedar aturat amb la crisi i l'ens va apostar per invertir els recursos en el desenvolupament de la zona franca. Ara, però, amb el Pla director urbanístic de la conca d'Òdena en marxa i davant de la necessitat de les empreses de trobar superfícies industrials, el Consorci ha optat per reafirmar el seu compromís. De fet, Navarro va assegurar que ja estan buscant empreses que s'hi vulguin instal·lar.

Des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena, Castells va voler remarcar que, malgrat que fa anys que es parla de la creació d'una gran superfície industrial a l'Anoia, aquest cop «no fallarem». En aquest sentit va apel·lar al fet que els set alcaldes, de diferents colors, «mai havíem estat tan units per tirar endavant el territori i sabem que és una molt bona oportunitat».

La nova superfície industrial de la conca d'Òdena serà una realitat «el més aviat possible dins del que marca la llei», va assegurar Castells. El Pla director urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica de la conca d'Òdena que ha de definir com ha de ser la implantació de les empreses «s'està tramitant i és probable que l'any vinent estigui fet el planejament», va aclarir, tot afegint que «tenim una pressió extraordinària que és que hi ha inversors que si volen instal·lar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook