Les eleccions al ple de la Cambra de Comerç de Manresa han rebut 45 candidatures d'empreses bagenques. El termini de presentació es va cloure dilluns passat, i no serà fins al 12 de març que es proclamin les candidatures acceptades i que se'n faci públic el nom, segons explicava ahir el president de l'ens cameral, Pere Casals. En la darrera convocatòria electoral, el 2010, el nombre de candidatures proclamades va ser de 51.

Aquestes quaranta-cinc empreses opten a ocupar els vint-i-set seients del ple. Segons Casals, «hi ha molts llocs en què hi ha tantes candidatures com cadires. Només hi haurà votació per a una desena de llocs». Les eleccions se celebraran el proper mes de maig.

A més d'aquests 27 càrrecs, n'hi ha nou per cobrir corresponents a empreses en funció de la seva aportació econòmica. També s'haurà de nomenar la representació a proposta de les entitats empresarials, a assumir la qual només s'ha presentat una candidatura.

Del ple constituït passades les eleccions en sortirà el comitè executiu (que, segons el reglament intern de la Cambra, tindrà un màxim de 12 membres) i el president o presidenta. De moment, només l'exregidora de l'Ajuntament de Manresa Sílvia Gratacós, gerent de Llibreria Sobrerroca, ha fet pública la seva intenció d'optar a la presidència de l'organisme. L'actual president, Pere Casals, al càrrec des de l'any 2009, va avançar a aquest diari que si hi havia una possibilitat de relleu, no optaria a la reelecció.