L'oferta de supermercats a Manresa s'ampliarà aquest any amb l'obertura un nou establiment de la cooperativa valenciana Consum a cavall entre els carrers Saclosa i del Bruc de Manresa, segons han confirmat fonts de l'empresa a Regió7.

La firma valenciana invertirà uns dos milions d'euros en aquest nou establiment que ocuparà el magatzem de Valls Germans que actualment està en desús, segons expliquen des de l'empresa manresana. El nou establiment només ocuparà aquest magatzem en desús de manera que Valls Germans mantindrà oberta la seva històrica botiga situada a la cantonada entre aquests dos carrers.

L'inici d'obres del nou establiment de Consum està previst que es faci de forma imminent i la previsió actual de la cooperativa valenciana és que el supermercat s'inauguri cap a finals del mes de novembre, tot i que les fonts de la cadena apunten que encara no tenen cap data concreta.

En total disposaran d'uns 1.100 metres quadrats de sala de vendes i comptaran amb accessos pel carrer Saclosa i el carrer del Bruc. La cooperativa preveu que hi treballin entre 25 i 30 persones, una xifra que es concretarà a mesura que s'aproximi la data d'obertura. La firma valenciana puntualitza que acostumen a contractar persones de la mateixa població que l'establiment o dels voltants per facilitar la conciliació entre la vida laboral i personal.

Aquest serà el segon supermercat que la cooperativa d'origen valencià tindrà a Manresa. Actualment disposa d'un establiment al carrer Sant Joan d'en Coll de Manresa. També té supermercats a Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages, Navàs, Martorell i Igualada. D'altra banda, l'empresa també té els establiments Charter però en aquest cas es tracta de franquícies. A Manresa, actualment n'hi ha dues, una al carrer Talamanca i una altra al carrer Lleida de Manresa. També n'hi ha a Puig-reig, Súria, Llívia, Puigcerdà, el Bruc i Igualada, on n'hi tres.

Per la seva banda, fonts de Valls Germans expliquen que l'espai que ocuparà el nou supermercat de Consum és el magatzem que tenia l'empresa fins que va obrir les seves instal·lacions del polígon industrial de Bufalvent, el 1988, i que actualment està en desús.

Tot i que a partir d'ara prescindiran d'aquest espai que està connectat a la botiga, l'actual establiment es mantindrà obert i els responsables de l'empresa manresana expliquen que preveuen portar-hi a terme una reforma.

Per aquest motiu i per acabar de buidar el que encara tenien a l'antic magatzem, expliquen fonts de l'establiment, actualment estan portant a terme una liquidació de productes.

La reforma servirà també per fer una modernització i un rentat de cara a l'establiment d'aquesta empresa centenària dedicada al sector del vidre, els sanitaris i la ceràmica.