06 de març de 2019
06.03.2019

La Fundació Lacetània distingeix la innovació tecnològica en el batxillerat

Un treball sobre una cara robòtica, un altre sobre drons i un curmetratge són els tres millors

06.03.2019 | 00:24
Els guanyadors en les diferents categories després de l'entrega de premis

La Fundació Lacetània va lliurar els seus premis als millors treballs d'alumnes de batxillerat i cicles formatius del Bages. Uns guardons que enguany arriben a la 18a edició i que han estat marcats per l'alt nivell dels treballs presentats, que han girat al voltant de temes com els drons, la robòtica, la situació dels refugiats, la creació de noves empreses, el disseny gràfic, la producció audiovisual i la construcció sostenible.

Els guardonats en la categoria de batxillerat han estat, amb el primer premi, Helena Cadevall, de l'institut Castellet, pel treball «Construcció d'una cara robòtica». El segon premi ha estat per a l'alumne del Lacetània Joan Jamilà, pel treball «A vista d'ocell». Una altra alumna del Lacetània, Clàudia Cancio, s'ha endut el tercer premi per la realització d'un curtmetratge. En la categoria de cicles formatius de grau mitjà el primer premi ha estat per a Adrià Abad i Xavier Compte, de l'institut Guillem Catà, pel projecte que porta per títol «Innova lignum». Sergi Lleida, alumne de l'Escola d'Art de Manresa, ha estat el guanyador del segon premi pel treball «Dubai 2020». El tercer premi ha estat per a Laia Planas, també alumna de l'Escola d'Art, pel projecte «Cavallerizza Equestrian».

En els cicles de grau superior han estat guardonades amb el primer premi Estela Marín, Hajar El Amrani, Anna Gamisans i Celeste Díaz, de l'institut Guillem Catà, pel treball «Pam?pa». Aina Enrich, també de l'institut Guillem Catà, ha estat la guanyadora del segon premi pel projecte titulat «La clau». El tercer premi ha estat per a Aneta-Floriana Tatar, de l'Escola d'Art de Manresa, pel projecte «Dulces huellas». En l'acte que va tenir lloc dilluns també es va fer un reconeixement a les empreses col·laboradores de la Fundació Lacetània per la seva contribució a la formació dels alumnes acollint-los durant les estades de pràctiques. Les empreses reconegudes enguany han estat Setè Cel, el CAE, la Unitat de Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Manresa, Macsa ID, Inoxtop, el gimnàs Nat's i ICL Iberia.

En el seu parlament, el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals, va animar els autors dels treballs a convertir-los en projectes de negoci reals. També va elogiar les empreses i els membres del projecte Puntal, mestres jubilats que durant una dècada han estat oferint reforç escolar voluntari als nens i nenes de la ciutat que ho han necessitat. Els impulsors d'aquest projecte van lliurar a la Fundació el premi Santi Vidal concedit per la Creu Roja.

La regidora d'Ensenyament de Manresa, Mercè Rosich, va destacar la feina de mestres i tutors per saber treure el millor de cada alumne i va dir que aquests premis són un reconeixement al talent i a la capacitat de treball i d'esforç. El representant dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central, Antoni Cornudella, va reconèixer la trajectòria de la Fundació Lacetània en l'impuls de la formació a la comarca del Bages, amb 27 anys de dedicació, 18 anys de premis i 17 des que es va crear el Centre de Formació Pràctica, un centre de referència per a la formació per al sector industrial.

L'acte va finalitzar amb l'actuació del Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit