La plantilla de Nostrum, amb cuina central a Sant Vicenç de Castellet, està cridada a fer dos dies de vaga per denunciar que l'empresa deu als treballadors el sou dels últims dos mesos i també mitja paga extra de Nadal.

La doble convocatòria d'aturada a la planta de Sant Vicenç de Castellet és per a demà, dijous, i per a diumenge, ja que a l'empresa es treballa de diumenge a dijous. Abans de la vaga, però, avui hi ha convocat un acte de conciliació entre les dues parts, encara que Josep Rueda, de CCOO, no té gaires esperances que serveixi per desconvocar la vaga.

Segons explica el mateix Rueda, a causa dels impagaments dels salaris dels últims mesos, «la gent ja està molt nerviosa» i finalment s'ha optat per la vaga perquè «és l'única manera que l'empresa comenci a pagar». Tot i això, reconeix que «ara la situació és més complicada» perquè el 22 de febrer passat, tal com ja va explicar Regió7, Home Meal Replecement, l'empresa propietària de Nostrum, va declarar-se en concurs de creditors i va destituir el fins aleshores president de la firma, Quirze Salomó.

La presentació del concurs de creditors també va comportar la suspensió de la cotització de la companyia al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Abans del concurs, el mes de setembre passat, l'empresa anunciava un principi d'acord per refinançar tot el seu deute a curt termini, per un import aproximat de 10 milions d'euros. Aquest pacte incloïa un acord amb les nou entitats financeres que formaven el pool bancari, així com amb les forquilles de pagarés a un any cotitzats a Luxemburg.

L'empresa va informar llavors que «la decisió unilateral i d'última hora d'una sola de les entitats del pool bancari d'embargar els comptes de la societat» havia provocat la ruptura de l'acord de refinançament. Així, es presentava preconcurs de creditors, i finalment fa dues setmanes va arribar el concurs.

D'altra banda, també hi ha treballadors que denuncien que han estat acomiadats o que han plegat per voluntat pròpia sense que l'empresa els hagi abonat l'import corresponent per l'extinció del contracte. De fet, Josep Rueda explica que el gabinet jurídic del sindicat porta el cas de 14 extreballadors i preveu que encara n'arribin més. L'empresa té una mica més d'un centenar de treballadors a la planta de Sant Vicenç de Castellet.

Aquest mateix dimecres al vespre, la plantilla ha desconvocat la vaga.