07 de març de 2019
07.03.2019

Consum obrirà un supermercat a l'antic magatzem de Valls Germans

L'empresa manresana mantindrà el seu històric establiment de la cantonada entre Bruc i Saclosa

06.03.2019 | 23:35
L'espai que ocuparà el futur supermercat de Consum

L'oferta de supermercats a Manresa s'ampliarà aquest any amb l'obertura d'un nou supermercat de la cooperativa valenciana Consum a cavall entre els carrers Saclosa i el Bruc de Manresa, segons han confirmat fonts de l'empresa a Regió7.

La firma valenciana invertirà uns dos milions d'euros en aquest nou establiment, que ocuparà el magatzem de Valls Germans que actualment està en desús, segons expliquen des de l'empresa manresana. El nou establiment només ocuparà aquest magatzem en desús, de manera que Valls Germans mantindrà oberta la seva històrica botiga situada a la cantonada entre aquests dos carrers.

L'inici d'obres del nou establiment de Consum és previst que es faci de forma imminent i la previsió actual de la cooperativa valenciana és que el supermercat s'inauguri cap al final del mes de novembre, tot i que les fonts de la cadena apunten que encara no tenen cap data concreta.

En total disposaran d'uns 1.100 metres quadrats de sala de vendes i tindran accessos pel carrer Saclosa i el carrer del Bruc. La cooperativa preveu que hi treballin entre 25 i 30 persones, una xifra que es concretarà a mesura que s'aproximi la data d'obertura. La firma valenciana puntualitza que acostumen a contractar persones de la mateixa població de l'establiment o dels voltants per facilitar la conciliació entre la vida laboral i personal.

Aquest serà el segon supermercat que la cooperativa d'origen valencià tindrà a Manresa. Actualment disposa d'un ampli establiment al carrer de Sant Joan d'en Coll de la capital bagenca. A més, la cooperativa valenciana també té supermercats a Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages, Navàs, Martorell i Igualada.

També formen part del grup valencià els establiments que llueixen l'emblema de Charter, però en aquest cas es tracta de franquícies gestionades per tercers. A Manresa, actualment n'hi ha dues, una al carrer Talamanca i una altra al carrer Lleida de Manresa. A la Catalunya Central, Charter també té franquiciats a Puig-reig, Súria, Llívia, Puigcerdà, Montferrer i Castellbò, el Bruc i Igualada, població aquesta última on n'hi ha tres.

Per la seva banda, fonts de Valls Germans expliquen que l'espai que ocuparà el nou supermercat de Consum és el magatzem, ara en desús, que tenia l'empresa fins que va obrir les seves instal·lacions del polígon industrial de Bufalvent, el 1988, i que actualment està en desús. Fonts de l'empresa recorden que el canvi de lloc del magatzem es va realitzar per les dificultats per accedir-hi amb grans camions, ja que la principal porta d'accés a aquest espai és situada a l'estret carrer de Sant Valentí.

Tot i que a partir d'ara prescindiran totalment d'aquest espai que està connectat a la botiga, l'actual establiment es mantindrà obert i els responsables de l'empresa manresana expliquen que preveuen portar-hi a terme una reforma.

Per aquest motiu, i per acabar de buidar el que encara tenien a l'antic magatzem, expliquen fonts de l'establiment, actualment estan duent a terme una liquidació de productes.

La reforma de la botiga servirà també per fer una modernització i una rentada de cara de l'espai destinat a la venda al públic d'aquesta empresa centenària dedicada al sector del vidre, els sanitaris i la ceràmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook