Jeff Bezos, el fundador d'Amazon, continua sent la persona més rica del món, amb una fortuna de 115.948 milions d'euros, que així en l'últim any ha elevat de 16.813 milions d'euros el seu patrimoni, segons la llista anual de la revista Forbes, que planteja el dubte de si l'empresari aconseguirà mantenir el lloc en el futur un cop que es tanqui l'acord de divorci, que convertirà la seva encara esposa en la dona més rica del planeta.

Segons les lleis de l'Estat de Washington, en cas de divorci les esposes tenen dret a un repartiment equitatiu del patrimoni en comú, incloent-hi els guanys generats durant el matrimoni, encara que un acord prenupcial o posterior al casament prevaldria, segons assenyala la revista, que considera improbable que existeixi aquest acord, ja que Jeff i McKenzie Bezos es van casar abans de la fundació d'Amazon, i l'esposa de l'empresari va ser la primera comptable de la plataforma de comerç electrònic.

Amb tot, en espera de conèixer-se els termes del divorci de la parella i malgrat la caiguda registrada en la cotització dels títols d'Amazon, el fundador de la companyia manté un còmode avantatge sobre Bill Gates, que, amb una fortuna de 85.393 milions d'euros, repeteix en segona posició.

En tercer lloc es manté Warren Buffett, la fortuna del qual ascendeix a 73.000 milions d'euros, davant els 74.332 milions d'euros de 2018, gràcies al seu «braç» inversor Berkshire Hathaway. Darrere de Buffett hi ha el francès Bernard Arnault i la seva família, primers europeus de la llista, amb una riquesa de 67.262 milions d'euros, després dels resultats rècord del seu «imperi» d'articles de luxe de LVMH.

El cinquè lloc l'ocupa el 2019 el mexicà Carlos Slim, amb una fortuna personal de 56.540 milions d'euros, al davant del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, amb 55.499 milions d'euros, i del cofundador d'Oracle, Larry Ellison, amb 55.317 milions d'euros. En vuitena posició, tres llocs més avall que l'any passat, se situa Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, amb un patrimoni de 55.135 milions d'euros, després del càstig borsari experimentat per la xarxa social.

La llista la tanquen en novena posició Michael Bloomberg, amb 49.121 milions d'euros, i Larry Page, cofundador de Google, amb 44.961 milions d'euros. Entre les 1.000 fortunes del món més grans apareixen sis espanyols més a part d'Amancio Ortega: Sandra Ortega (Inditex) en el lloc 267; Miquel Fluxà Rosselló (Grup Iberostar) al lloc 568; Rafael del Pino (Ferrovial) al 597; Juan Roig (Mercadona) al 745; Juan Abelló a la posició 877 i Tomás Olico (General de Galerías Comerciales) al lloc 962.