La Fiscalia no ha recorregut la sentència absolutòria de Narcís Serra, Adolf Todó i la resta d'exconsellers de CatalunyaCaixa, entre els quals una desena de la Catalunya Central. Per tant, segons avançava ahir el diari Ara, la sentència ja es pot considerar ferma.

L'Audiència de Barcelona va absoldre el 12 de febrer l'exdirector general bagenc de Catalunya Caixa, Adolf Todó; l'expresident Narcís Serra, i els 39 membres del consell d'administració, que van ser jutjats per aprovar l'increment de sous a la cúpula de l'entitat en plena crisi.

La sentència concloïa que els augments eren legals i que tenien l'autorització del Banc d'Espanya, i assenyalava que, en tot cas, no corresponia al tribunal fer «una valoració moral» dels fets, malgrat la crisi econòmica d'aquella època, que sotmetia amplis sectors de la societat «en la més cruel angoixa». Malgrat que la sentència admet la situació de vulnerabilitat en què es trobava CX, conclou que el 2010 era encara una entitat solvent i que ni el pitjor dels pronòstics preveia una crisi com la que s'esdevindria el 2011 i que va acabar provocant l'extinció de CX, en la qual s'havia integrat la també desapareguda Caixa Manresa.