L'exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría s'incorpora al despatx d'advocats Cuatrecasas com a sòcia i membre del seu consell d'administració, segons va informar ahir la firma. Llicenciada en Dret i Advocada de l'Estat, Sáenz de Santamaría lidera des d'ahir la pràctica de Corporate Governance i Compliance de la firma.

L'exvicepresidenta del Govern coordinarà un equip transversal i multidisciplinari integrat per experts a assessorar les empreses, des de tots els enfocaments legals possibles, sobre compliment normatiu i gestió de riscos. L'equip té especialistes en dret societari, civil, penal, laboral i fiscal, entre altres pràctiques. D'aquesta forma, la nova sòcia de Cuatrecasas reprèn la seva carrera professional després de complir tots els tràmits exigits per la normativa aplicable als alts càrrecs i al personal al servei de les Administracions Públiques.

El PP va defensar ahir que «tot el que abandona la política té dret a refer la seva vida professional», mentre que des de les files de Podemos es va carregar contra el benefici per part de l'exvicepresidenta de les «portes giratòries» en haver estat contractada per un despatx d'advocats, menys d'un any després d'haver deixat la Moncloa, segons va denunciar el secretari d'Organització de la formació, Pablo Echenique.