La Conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat ha activat aquest dilluns el Registre d'Ajudes i Subvencions de Catalunya (Raisc) amb el qual es pretén unificar i simplificar tota la informació sobre convocatòries i concessions.

En un comunicat, el departament ha informat que l'objectiu d'aquest espai específic és facilitar els tràmits i les consultes de la ciutadania i millorar la planificació, gestió i control de les ajudes per part de l'administració.

La Conselleria ha creat en el seu web un àmbit específic sobre 'Ajudes i subvencions', que s'anirà actualitzant a mesura que es vagin incorporant noves dades.

A més, l'espai inclou altres continguts complementaris com les dades estadístiques la finalitat i els beneficiaris de les ajudes, accés als canals de tramitació i un apartat sobre el marc normatiu vigent.

Aquest servei abasta les ajudes i subvencions de les diferents conselleries de la Generalitat i les entitats públiques en la qual aquesta participa de forma majoritària, i encara que ara com ara no incorpora les subvencions de l'administració local, ni les de caràcter massiu --com les prestacions de dependència i la renda garantida de ciutadania--, l'objectiu és que es vagin incorporant.