La II Fira Republicana, que tindrà lloc el proper dissabte a Manresa, celebra avui el seu aperitiu amb una tertúlia-debat sobre el sector bancari. La taula rodona, que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera, abordarà qüestions com la situació actual del sistema bancari català, quina hauria de ser l'estructura bancària en una nova república i la banca ètica. Hi intervindran l'advocat David Casellas, defensor dels encausats del Bages per l'1O i membre d'Adicae; Francisco Navarro, doctor en Economia, professor de la UAB i membre del seminari d'economia crítica Taifa; i Enric Saorin, gestor de patrimonis en els mercats financers dels Estats Units i expert en gestió de fons d'inversió.

La Fira Republicana, que enguany està dedicada al sector de la banca i de les assegurances (a més del sector energètic i les telecomunicacions, ja presents en la primera edició de la trobada), pretén «transformar el model de consum passiu que preval en aquests moments, en un consum actiu, responsable i ètic, que prioritzi el producte de proximitat i sostenible amb el medi ambient», segons els organtizadors.

Les empreses que han confirmat la seva assistència són: Catalana de serveis financers, Fiare Banca Ètica, Arç, Mussap, Catgas, Factor energia, Som energia, Asp-wifi, Fibracat, Goufone i Parlem i Opcions.