19 de març de 2019
19.03.2019
Regió7

La ILP per a la rebaixa de les taxes universitàries recull 20.000 firmes

La plataforma impulsora treballa en l'adhesió de totes les entitats possibles, ja que es tracta d'una demanda que "ens afecta a tots"

19.03.2019 | 19:41
La ILP per a la rebaixa de les taxes universitàries recull 20.000 firmes

Els impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la rebaixa de les taxes universitàries ja ha recollit 20.000 firmes oficials, a l'espera de poder completar les 50.000 necessàries per a què pugui prosperar, les properes setmanes. La plataforma ILP Universitats considera que la iniciativa te un ''ampli suport social''. Una vintena d'entitats, algunes d'estudiantils però d'altres sectors com ara la PAH o Elite taxi, s'han adherit a la ILP, per la qual cosa els impulsors han remarcat que regular per llei la rebaixa de les taxes universitàries és "demanda del país" perquè ens "afecta a tots".

La portaveu de la ILP, Aida Sannuy, ha afirmat que la plataforma ha començat a reunir-se amb partits polítics i que, de moment, no té assegurat cap suport al Parlament. No obstant, ha remarcat que Catalunya en Comú, la CUP i ERC estan donant suport a través de comunicats, temes jurídics i actes de la campanya, on hi participen membres d'aquestes formacions .

La portaveu ha reiterat la importància de "posar sobre la taula" un debat sobre el model universitari que es dediqui a estendre coneixement pel desenvolupament personal, cultural i social d'aquest país, ja que ha afirmat que "seria un error" provocar una "dualització" a la societat entre aquells que es poden pagar els estudis i aquells que no. A més, ha explicat que el "caos polític" no ajudarà a la ILP, però esperen que el curs vinent surti el debat.

La plataforma ha presentat els propers actes de campanya que es realitzaran arreu del territori: el 21 de març a la Universitat de Girona; el 28 de març a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i el 24 d'abril a les universitats de la Diagonal de Barcelona. A més, han explicat que cada setmana es farà una paradeta a les universitats recollint firmes i a disposició dels estudiants i del personal universitari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook