20 de març de 2019
20.03.2019
Regió7

La Seu apropa els formatges artesans del Pirineu al sector de la restauració de muntanya

La jornada tècnica obre un cicle sobre aquest producte que inclourà visites a alguns elaboradors de la comarca

20.03.2019 | 19:10
La Seu apropa els formatges artesans del Pirineu al sector de la restauració de muntanya

Una trentena de persones, la majoria procedents del sector de la restauració de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, han participat aquest dimecres a la capital de l'Alt Urgell en una jornada tècnica que ha girat al voltant del formatge artesà del Pirineu i de com aquest es pot incorporar a la cuina.

Amb aquesta sessió, organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Fundació Alícia, s'ha donat el tret de sortida al cicle 'Parlem de formatge', el qual inclourà visites guiades a alguns elaboradors de la comarca, a més de tasts guiats i altres tipus de tallers vinculats al producte. L'objectiu de la jornada és el d'incrementar la presència del formatge artesà a les cartes dels restaurants, anant-hi, a més, més enllà de la seva presentació en cru.

La directora científica de la Fundació Alícia, Elena Roure, ha explicat que el formatge artesà del Pirineu pot tenir d'altres aplicacions que van més enllà del seu consum en una taula de formatges. En aquest sentit, ha dit posat com a exemple la seva possible incorporació en un plat de sopa, segons les seves característiques, i també ha defensat que "un iogurt no només es pot combinar amb melmelades".

Explorar les combinacions culinàries del formatge ha estat, precisament, un dels eixos centrals de la jornada tècnica, en la qual s'ha inclòs un tast guiat de cinc formatges de les empreses de Cal Majuba, l'Abadessa, Mas d'Eroles, 30 cabres i l'Oliva. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha explicat durant la sessió que l'objectiu de la jornada era "apropar" els formatgers al sector de la restauració, on s'ha constatat que la presència d'aquest producte elaborat de forma artesana a les seves cartes és encara escassa.

La jornada s'ha dut a terme al CETAP de la Seu d'Urgell dins el marc del Projecte Europeu Innolact, un projecte que és de caire transfronterer i que està cofinançat amb fons Feder. El cicle 'Parlem de formatge' continuarà aquest mateix dissabte amb una visita a la formatgeria La Reula. Mentre, el dimecres de la setmana que ve es durà a terme un tast comentat de formatges de l'Abadessa i el proper 30 de març es durà a terme una sortida a la Formatgeria Cal Majuba. Finalment, s'ha programat per al dia 6 d'abril un taller de formatge adreçat als més petits a l'Espai Ermengol de la capital alturgellenca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook