La Comissió Europea (CE) ha imposat multes a Google per valor de més de 8.250 milions d'euros en els dos últims anys per exercir pràctiques il·legals o abusar de la seva posició de domini, segons les dades recaptades per EFE.

Amb la multa anunciada avui per l'autoritat comunitària, per valor de 1.490 milions d'euros, la companyia tecnològica acumula tres de les cinc sancions més quantioses imposades per la Comissió Europa en la seva història.

Aquestes són les deu majors sancions imposades per la CE, ordenades per la seva quantia de major a menor:

- 18 juliol de 2018. La CE imposa a Google una multa de 4.343 milions d'euros per exercir pràctiques il·legals amb el seu sistema operatiu per a telèfons mòbils Android amb la finalitat de reforçar el domini del seu cercador.

- 19 juliol de 2016. Multa de 2.930 milions d'euros a fabricants de camions pesats i de tonatge mitjà per participar durant 14 anys en un cartell format per MAN, Volvo i Renault, Daimler, Iveco i DAF.

- 17 juny de 2017. Sanció de 2.424 milions d'euros a Google per abús de posició dominant per concedir avantatges "il·legals" al seu propi servei de comparació de compres quan els internautes utilitzen el motor de cerques.

- 4 desembre de 2013. Multa de 1.712 milions d'euros a sis grans bancs per manipular els tipus d'interès interbancaris Libor i Euribor en el mercat dels derivats financers. Les sancions multimilionàries per cartell van recaure sobre Deutsche Bank, Societé Générale, Royal Bank of Scotland (RBS), JPMorgan, Citigroup i el corredor RP Martin.

- 20 març de 2019. La CE imposa a Google una multa de 1.490 milions d'euros per abusar de la seva posició de domini en el mercat de la publicitat en línia a través del seu servei AdSense for Search.

- 7 juliol de 2012. Sanció de 1.470 milions d'euros a una desena de fabricants de televisors que operaven en el mercat comunitari per participar en dues trames de fixació de preus de monitors de tubs de raigs catòdics.

- 12 novembre de 2008. Multa de 1.354 milions d'euros per cartell en el sector del cristall d'automòbils a les companyies Asahi, Pilkington, Saint-*Gobain i Soliver per pactar els seus preus i repartir-se el mercat.

- 8 juny de 2009. Multa de 1.106 milions d'euros a l'energètica alemanya E.ON i a la francesa GDF Suez per crear un cartell que va restringir durant dècades el mercat del gas a Alemanya i França.

- 13 maig de 2009. Sanció de 1.060 milions d'euros al fabricant de microprocessadors Intel per abús de posició dominant en el mercat de xips informàtics.

- 24 gener 2018. Multa de 997 milions d'euros a la signatura tecnològica estatunidenca Qualcomm per abús de posició dominant en el mercat dels anomenats "chipsets" (circuits integrats auxiliars), en impedir l'efectiva competència en el mercat europeu.