La Comissió Europea (CE) va imposar ahir una multa de 1.490 milions d'euros a Google per abusar de la seva posició de domini en el mercat de la publicitat en línia a través del seu servei AdSense for Search.

Aquesta sanció, la tercera i menys quantiosa que infligeix Brussel·les al gegant tecnològic en menys de dos anys per incomplir normes comunitàries antimonopoli, es deu al fet que va imposar «clàusules restrictives» en contractes amb pàgines web de tercers que van impedir als seus rivals emplaçar en elles els seus propis anuncis relacionats amb cerques.

«Avui, la Comissió ha multat Google amb 1.490 milions d'euros per l'ús indegut il·legal de la seva posició dominant en el mercat de la intermediació d'anuncis de cerca en línia», va informar la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, en una roda de premsa.

Segons va dir Vestager, Google ha consolidat el seu domini en els anuncis de cerca en línia i «s'ha protegit de la pressió dels seus rivals en imposar restriccions contractuals anticompetitives en pàgines web de tercers». «Això és il·legal sota les normes antimonopoli de la UE», va remarcar la comissària.