La revista nord-americana Global Finance ha triat CaixaBank com a millor banc a Espanya per cinquè any consecutiu i a Europa Occidental per primera vegada.

En un comunicat ahir, la revista financera va exposar que el jurat dels premis ha valorat factors com «el creixement, la solidesa financera i la innovació dels productes i serveis» de CaixaBank. Va detallar que el jurat és format pels editors de la revista, que valoren l'opinió d'analistes, consultors, executius del sector bancari i els mateixos lectors.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va celebrar que aquest guardó suposa «un nou reconeixement» a la manera diferencial de fer banca de l'entitat. «Pròxima, de qualitat, compromesa amb la societat, i que aposta de manera ferma per la innovació, fins i tot en un entorn difícil, amb tipus d'interès negatius i una forta competència en els mercats», va valorar Gual sobre CaixaBank.

Per part seva, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va assenyalar que l'entitat financera «ha continuat consolidant el 2018 el seu lideratge en banca detallista i banca digital en el mercat ibèric». Gortázar va remarcar que el Pla Estratègic 2019-2021 «impulsa la tecnologia al servei de clients i empleats» i reforça el model de banca socialment responsable.

Global Finance és una revista mensual fundada el 1987 amb seu a Nova York i amb una difusió de 50.050 exemplars i lectors de 188 països.