La UBIC, l'Associació de comerciants del carrer Guimerà i Comerç Centre Històric Manresa (ens que engloba les associacions de comerciants Urgell Comerç Centre, Associació de botiguers del c/Nou, Associació de botiguers Born i Plana de l'Om, el Mercat de Puigmercadal i l'Associació de botiguers de Sobrerroca i voltants) van presentar ahir les accions previstes per a la tercera edició de la Setmana del Comerç, que se celebrarà a partir del proper dilluns promoguda per la Generalitat.

Per part de la UBIC, s'0rganitzarà un concurs de fotografies a Instagram amb imatges fetes davant els aparadors d'establiments de l'associació ambientats amb productes del Baxi Manresa. Hi prenen part una trentena de comerços. El premi consistirà en tres lots que inclouran dues entrades per al bàsquet, una pilota signada pels jugadors del Manresa i un val de 50 euros per gastar en botigues associades. A més, la Unió de Botiguers organitzarà el dia 28, a les 14.30 h, i a l'Espai 1522, una xerrada del gerent de Fira de Manresa, Albert Tulleuda, sobre la relació entre comerç i turisme.

El comerç del centre històric posa en marxa la campanya «El petit comerç dona color», que consistirà en el repartiment de flors, el dia 30, dissabte, als clients dels establiments associats. A més, el dia 29 se celebrarà una acció familiar a la plaça de Sant Ignasi Malalt, que inclourà espectacles infantils i una xocolatada.

Per la seva banda, els establiments associats a l'entitat de comerciants de Guimerà repartiran butlletes que caldrà marcar en com a mínim tres botigues per poder optar als vint-i-un vals que se sortejaran per visitar la capital del Bages mitjançant les rutes turístiques. El cicle de Comerç i Màrqueting de l'institut Guillem Catà també se suma a la iniciativa. Així, una quinzena d'alumnes de primer faran pràctiques a les tardes de la setmana vinent en establiments comercials de la ciutat.