El president executiu de Seat, Luca de Meo, es va mostrar convençut ahir que la companyia mantindrà la plantilla «estable» els anys vinents sense retallades, encara que va avançar que vol negociar amb els sindicats un augment de la productivitat i plans de formació.

Durant la presentació a la premsa dels resultats financers de Seat del 2018, De Meo va destacar que els últims tres anys la companyia ha contractat unes 1.500 persones per assumir els importants increments de producció que s'han registrat a la planta de Martorell, a Barcelona.

Malgrat reconèixer que assumia sempre «el risc» d'haver de reduir plantilla en funció del mercat, va assegurar que «estem convençuts de mantenir-la estable».

En aquest punt, va subratllar que el «gran desafiament» és la formació dels professionals de Seat perquè tinguin les habilitats que es requeriran cada vegada més en una indústria com la del motor, que s'està transformant per la disrupció tecnològica. «Si abordem el problema a temps i transformem la plantilla, estarem disposats a emprendre els desafiaments», va dir.

Per avançar en aquest debat, va assenyalar que la direcció té previst plantejar als sindicats de la planta un augment de la productivitat i la requalificació del personal en les pròximes negociacions per al nou conveni col·lectiu. «S'ha de veure com en deu anys protegim els llocs de treball de la plantilla perquè és una prioritat», va recalcar el president executiu de Seat.