El Palau Firal de Manresa ha acollit el taller «Dones, asil i treball», en el qual han participat 30 persones de diferents ajuntaments i entitats socials del Bages. L'acte el va organitzar el Centre d'Informació per a treballadors estrangers (CITE), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. La jornada tenia com a objectiu reivindicar els drets de totes les dones, i amb més intensitat els de les dones que es troben en situació d'especial vulnerabilitat.

Els objectius del taller van ser donar a conèixer el marc legal d'estrangeria i refugi i les seves repercussions en l'accés al món del treball, reflexionar sobre el biaix de gènere dels marcs legals d'estrangeria i asil, i els seus efectes sobre les dones estrangeres i refugiades, conèixer la situació laboral de les dones estrangeres a Catalunya, en concret la situació de les treballadores de la llar estrangeres, prendre consciència dels drets laborals i de la Seguretat Social de les treballadores estrangeres residents i els de les que no tenen autorització administrativa, i també de les conseqüències que poden tenir els prejudicis vinculats a les persones immigrades i refugiades.

La jornada va intentar fer palesa la invisibilització de la feina que suposen les tasques domèstiques que realitzen moltes dones.