L'U d'Urpina, el vi solidari de la DO Pla de Bages, ha estat guardonat amb una medalla Gran Or al certamen internacional de vins Catavinum World Wine & Spirits 2019. Amb aquesta ja són cinc les distincions que el certamen ha atorgat a l'U d'Urpina. El Catavinum ja va atorgar-li el Gran Or 2013, 2014 i 2017, i un diploma l'any 2018. L'U també ha rebut més de 90 punts en les edicions 2018 i 2019 de la Guia Peñín.

Cabernet sauvignon

El vi premiat, de l'anyada 2016, és un cabernet sauvignon 100% i ecològic, collit a les vinyes que Ampans cultiva a la finca Urpina i que l'entitat elabora al Celler el Molí de Collbaix sota el segell de la DO Pla de Bages. L'U d'Urpina té una producció exclusiva de poc més d'un miler d'ampolles.

Al certamen es van tastar més de tres-mil referències procedents de més de 20 països. L'objectiu del Catavinum World Wine & Spirits és informar als consumidors i professionals sobre la qualitat dels vins premiats a escala internacional, potenciar la producció i elaboració de vins de qualitat, i contribuir a la difusió de la cultura de la vinya i el vi.

La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, és fruit de la donació d'una família amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, que la van cedir a Ampans perquè la gestionés i la mantingués activa. L'entitat la gestiona des de l'any 2006.