CaixaBank ha xifrat en 9.122 milions d'euros la seva aportació al benestar social, econòmic i ambiental d'Espanya durant 2018, fet que suposa el 0,76% del Producte Interior Brut (PIB).

L'entitat bancària revela aquesta xifra a l'estudi Impacte Socioeconòmic i Contribució als ODS -Objectius de Desenvolupament Sostenible -de Nacions Unides que acaba de publicar i que detalla la seva aportació en el terreny de la sostenibilitat, segons un comunicat.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha destacat que l'entitat ha decidit aquest any, de forma pionera, analitzar de manera exhaustiva la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A més de la seva aportació al PIB espanyol, CaixaBank assenyala que el 2018 va contribuir amb 743 milions d'euros a l'economia de Portugal, cosa que representa un 0,37% del seu PIB.

D'altra banda, CaixaBank va aportar a Espanya un total de 2.431 milions d'euros entre tributs pagats, recaptats i altres aportacions, i va destinar 325 milions al Fons de Garantia de Dipòsits i Fons únic de Resolució.

L'estudi recull també els 1.448 milions de dòlars en préstecs verds certificats sota els Green Bond Principles atorgats per l'entitat, i els 645 milions dedicats a finançar projectes d'energies renovables.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que l'entitat catalana "és l'única a Espanya amb una aposta ferma per combatre la pobresa i l'exclusió dels col·lectius més vulnerables a partir del finançament amb microcrèdits".

Gual ha afirmat també que "la nostra activitat en termes de reducció de la pobresa, inclusió financera, lluita contra el canvi climàtic o contribució a pal·liar problemes socials és clau perquè les nostres decisions provoquin un efecte positiu en les persones i la societat".