L'automobilística Seat s'ha aliat, a través d'XMoba, amb l' empresa emergent UFO per portar 530 dels seus patinets elèctrics a Madrid, on formaran part de l'oferta de mitjans de mobilitat urbana que s'ha llançat a la capital de l'estat.

Aquest acord suposa la primera incursió de Seat en l'anomenat "kicksharing", el lloguer de patinets elèctrics per minuts i sense estacions de càrrega.

El compromís d'UFO i d'XMoba és ampliar el programa pilot de col·laboració i estendre el servei a altres ciutats, en col·laboració amb les administracions públiques.

En un comunicat, el director de Màrqueting i Producte de Seat, Lucas Casanovas, ha destacat que aquest acord "confirma la nostra aposta per la micromobilitat".

En aquest sentit, el conveni entre UFO i XMoba Ventures, empresa independent de Seat que prova i inverteix en solucions de mobilitat, estableix també que la segona analitzarà les dades del servei per seguir plantejant nous reptes.

Des del seu llançament, Seat ha venut prop de 5.000 unitats del Seat eXS, el seu patinet elèctric, especialment dissenyat per facilitar els moviments a les ciutats.

De la seva banda, el cofundador i conseller delegat d'UFO, Mario Marín, ha assenyalat que XMoba és "un soci que entén com cap altre les necessitats de la mobilitat del futur i que aporta una visió totalment alineada amb la d'UFO", dedicada també a la mobilitat a les ciutats.

En aquests moments, UFO opera a Madrid amb les llicències atorgades per l'ajuntament de la ciutat.

L'usuari del servei de "kicksharing" ha de buscar un e-kickscooter aparcat prop de la seva ubicació al mapa que ofereix l'app i ha de desbloquejar-ho escanejant un codi QR del vehicle.

El pagament es realitzarà de manera automàtica a través de l'app segons el temps d'ús.