Els vehicles de dues rodes a Espanya ja representen el 10,14% del parc mòbil, amb més de tres milions de vehicles operatius, gran part motocicletes i escúters, mentre que Girona és la província amb la taxa més alta de motorització d'aquests vehicles, juntament amb els ciclomotors, amb 10.471 unitats per cada 100.000 habitants.

Aquestes són les principals conclusions de l'informe «Las dos ruedas en España» que ha publicat Estamos Seguros, de la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Unespa), en col·laboració amb l'Associació Nacional d'Empreses del Sector de Dues Rodes (Anesdor), elaborat a partir de les dades del 2017 de vehicles de dues rodes assegurats.

«La nostra impressió és que la taxa de vehicles no assegurats és força baixa. Estem mesurant tot el parc. La moto guanya elements dins del parc assegurador, cada vegada hi ha més motos circulant», va explicar ahir el responsable d'Anàlisi i Estudis d'Unespa, Miguel Ángel Vázquez, acompa-nyat del president d'Uceac, Vicente Cancio, i el secretari general d'Anesdor, José María Riaño.

En aquest sentit, va assegurar que el parc rodant de vehicles de dues rodes està creixent amb les noves matriculacions, a diferència del que passa amb els cotxes: «La moto que es matricula se suma al parc i no retira una altra moto».

Segons l'informe, només el 12,8% dels vehicles de dues rodes estan assegurats amb una dona com a única conductora, mentre que aquells que són conduïts només per homes suposen el 86,4%, i la resta són vehicles amb dos conductors assegurats.

Barcelona és la província amb més vehicles de dues rodes assegurats, amb 457.051 unitats, seguida de Madrid (264.184) i València (180.682), i hi ha 185.958 escúters, més del doble que la província madrilenya, la segona amb més vehicles d'aquest tipus, i el barri amb més densitat de motos de tot Espanya: les Corts de Barcelona. Les regions amb una taxa de motorització més alta per cada 100.000 habitants, després de Girona, són Granada (amb 10.288), Màlaga (amb 9.925), Cadis (amb 9.579) i les Illes Balears (amb 9.397).