L'Ajuntament de Sitges ha reactivat durant la Setmana Santa l'operatiu de la Policia Local amb suport d'agents de seguretat privada per foragitar la venda ambulant irregular a la façana marítima.

És la segona vegada que desplega aquest dispositiu, després d'una prova pilot feta durant el Nadal, i la previsió és mantenir-lo fins Dilluns de Pasqua, van explicar fonts de l'Qjuntament.

Segons ha constatat el consistori, durant els darrers anys, els diversos operatius policials han provocat que els venedors abandonin els carrers del centre del poble per traslladar-se a primera línia de mar, tant a la zona del passeig de la Ribera com a la platja de Sant Sebastià. El nombre de manters s'ha estabilitzat al voltant de 40 o 50, amb pics de prop de 100 venedors en dies puntuals.

Els resultats del diagnòstic socioeconòmic del perfil de les persones venedores que s'instal·len a Sitges ha conclòs que es tracta de persones que provenen del Senegal, entre 18 i 28 anys, de les quals només un 6% són dones.

Els venedors d'edats superiors als 40 anys, minoritaris, representen un 19% del total.