El producte interior brut (PIB) de la Xina va registrar un creixement anual del 6,4% en els tres primers mesos del 2019, i va mantenir el ritme d'expansió de l'últim trimestre del 2018 i superar les expectatives del consens d'analistes, que apuntaven a un creixement del 6,3% de la segona economia mundial, segons va informar l'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina.

El creixement del PIB de la Xina entre gener i març va reflectir l'impuls de les mesures d'estímul aplicades per Pequín, l'import s'aproxima als 4 bilions de iuans (528.000 milions d'euros), la relaxació de la política monetària del Banc Popular de la Xina i l'alleujament de les tensions comercials entre la Xina i els EUA.

L'economia del gegant asiàtic va assolir en el primer trimestre de l'any un valor equivalent a 21,343 bilions de iuans (2,8 bilions d'euros), després que l'agricultura creixés el 2,7% i la indústria el 6,1%, mentre que els serveis ho van fer el 7%.

Per la seva part, Alemanya creixerà aquest any al menor ritme des del 2013, segons va reconèixer el ministeri d'Economia del país germànic, que va retallar a la meitat el seu pronòstic d'expansió del PIB el 2019, i va deixar-lo en el 0,5%.