Banc Sabadell ha aconseguit estabilitzar els seus resultats, en guanyar 258,3 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, el 0,4% menys que durant el mateix període del 2018, i afronta una nova etapa de creixement després de girar full als problemes de la seva filial britànica TSB, que descarta vendre.

Després d'un 2018 marcat pels problemes derivats de la migració tecnològica de TSB, el grup que presideix Josep Oliu ha millorat l'1,4% el seu benefici recurrent, el derivat del negoci bancari, que engloba el marge d'interessos i les comissions netes, fins als 2.469 milions.

«El trimestre és pràcticament igual al de l'any passat, però hem recuperat el camí del benefici recurrent després d'un any complicat amb la migració de TSB», va indicar ahir en roda de premsa el conseller delegat del banc, Jaime Guardiola. Amb la venda del 80% de la seva filial immobiliària Solvia, el Sabadell ha reforçat també la seva posició de capital, de manera que la ràtio de capital de màxima qualitat CET1 fully loaded se situa en l'11,15%. Igualment, l'entitat ha continuat reduint la seva taxa de morositat, que és del 4,1%, un punt percentual menys que fa un any.

Guardiola va destacar especialment l'evolució del crèdit, que creix el 2,1%, impulsat pel bon comportament dels crèdits a pimes i particulars a Espanya, però també per la bona marxa del negoci a Mèxic. Alhora, va posar èmfasi també en el gran dinamisme comercial registrat a Espanya i Mèxic.