El president de Seat, Luca de Meo, va avançar ahir que la companyia del grup Volkswagen té previst per al 2025 que, matemàticament i per l'objectiu normatiu d'emissions, un de cada quatre cotxes que aconsegueixi vendre serà elèctric.

Sobre aquesta qüestió, De Meo, en la seva intervenció a El Ágora d'elEconomista, va declarar que la companyia amb seu a Martorell afronta un repte a sis anys per aconseguir un cotxe elèctric per a distàncies llargues.

El president de l'empresa va recordar l'estratègia global anunciada recentment pel grup Volkswagen per crear una plataforma de vehicles elèctrics més barats els pròxims 5 anys, amb una inversió inicial de 30.000 milions d'euros.

Per a la rendibilitat en la producció d'aquest tipus de vehicles, De Meo va insistir que «és necessària una gran fàbrica» de bateries a Espanya «molt pròxima» a la planta per estalviar costos logístics (es fabriquen a la Xina o Corea). El que no va aclarir De Meo és si Seat estudia aquesta possibilitat per a la seva planta de Martorell.

En matèria operativa per al cotxe elèctric, De Meo va apuntar que canviarà la manera de recàr-rega, «com ara passa amb els mòbils», amb càrregues ràpides de 5 minuts per recórrer 120 quilòmetres, i ha sol·licitat la «necessària cooperació» de les companyies d'infraestructures i elèctriques per multiplicar els punts de presa de corrent.

Sobre el futur del sector, De Meo va destacar la rellevància estratègica de la intel·ligència artificial per avançar també cap al cotxe autònom i va apostar per una inversió més gran en formació per part de les companyies. De Meo va dir en aquest sentit que Seat «necessitarà aviat molts» desenvolupadors de software per a la seva fàbrica de Martorell.

Seat, va recordar el principal executiu de la companyia amb seu martorellenca, llançarà al mercat el proper 2020 dos cotxes elèctrics. L'ofensiva de la compa-nyia prevista per a l'any 2021 inclou el llançament de sis models elèctrics i híbrids, entre ells el León Cupra, amb l'objectiu de col·locar el vehicle elèctric a un preu inferior als 20.000 euros.