Manresa viurà demà una nova manifestació coincidint amb el Primer de Maig, Dia del Treballador. La mobilització, convocada per sindicats alternatius i col·lectius feministes, independentistes i anticapitalistes de la ciutat, sortirà de la Ben Plantada a les 12 del migdia sota el lema «Treballem totes, treballem menys». Els sindicats CCOO, UGT i CGT no hi participaran.

Els organitzadors de la manifestació de demà convoquen la mobilització per «canviar la situació de misèria en què ens trobem» i per «mostrar el nostre rebuig a la presència de l'extrema dreta» al Congrés dels Diputats.

Els organitzadors de la concentració del Primer de Maig també fan èmfasi en les conseqüències negatives del «sistema capitalista patriarcal» per a les condicions de vida «de la classe treballadora», especialment de les dones. En aquest sentit, denuncien que «una quarta part de les dones treballadores cobra menys de 850 euros al mes, entre el 16 i el 25% menys que els homes», i que les dones dediquen cada dia «gairebé 2 hores més que els homes als treballs de la llar, de cures i reproductius». Per capgirar aquesta situació, proposen «repartir millor el treball», ja que les jornades laborals, a les quals cal sumar les tasques de cura, «són insostenibles».

Finalment, la comissió organitzadora fa una crida a combatre «el racisme i la xenofòbia», ja que són «utilitzats» per «la classe burgesa i els seus polítics» per «dividir la classe treballadora», ocultar-ne l'«enemic real» i afavorir «la regressió en les llibertats individuals i col·lectives». Per resistir «els embats del capitalisme», demanen que el Primer de Maig sigui una jornada «en què es demostri el rebuig al feixisme i la unitat de la classe treballadora».