La gastronomia tornarà a tenir un paper protagonista a l'ExpoBages 2019, amb noves propostes que s'incorporen al programa de la fira i que reforcen l'aposta per un sector que desperta un gran interès entre el públic. La principal novetat d'aquesta edició serà el Gastrosalut, un certamen amb entitat pròpia dedicat a l'alimentació saludable. Grup Llobet és l'impulsor d'aquest espai innovador que uneix gastronomia i salut i que mostrarà una acurada selecció de productes i productors alimentaris que els visitants podran conèixer, tastar i comprar.

El Gastrosalut s'ubicarà al pati del Kursaal i es farà el dissabte 18 i el diumenge 19 de maig. La peculiaritat d'aquest espai és que no només oferirà tapes, plats cuinats o aliments per endur-se a casa, sinó que també portarà a terme una tasca divulgativa, convidant a conèixer nous aliments, a descobrir nous productes sorprenents i saludables i a informar-se sobre com cuinar-los i alimentar-se millor.

La proposta inclourà una zona de degustació i 14 parades amb aliments tan diversos com fruita i sucs, verdures cuites i presentades de diferents maneres, pizzes vegetals, aliments fets a base de soja, embotits i carns d'excel·lent qualitat, plats preparats, productes 100% ecològics fets amb herbes aromàtiques, cervesa artesana de proximitat o gelats suïssos. Es proposaran tastos gratuïts i breus explicacions en cada una de les parades.

Ruta de les cerveses artesanes del Bages

Una altra de les novetats de l'ExpoBages en l'àmbit gastronòmic serà la possibilitat de fer una ruta de cerveses artesanes del Bages al mateix moment que es passeja per la fira. I és que al llarg del recorregut s'instal·laran tiradors de cervesa de diferents marques del territori. Concretament, a Crist Rei es podran degustar les cerveses de La Pirata de Súria, a la Plaça Sant Domènec la Cerberus d'Artés, a la Plana de l'Om les cerveses Guineu de Valls de Torroella i a la Plaça Major la cervesa Hoppit de Manresa.

A més de les cerveses, dissabte a la tarda la Plaça Major tornarà a acollir la Festa dels Vins Catalans que organitza el Petit Celler i que ja s'ha convertit en una cita indispensable de l'ExpoBages per als aficionats al món del vi.