L'escola d'aprenents de Seat a Martorell celebra avui una jornada de portes obertes per presentar els seus programes de grau superior per a estudiants interessats en l'àmbit de l'automoció.

Els seus quatre programes de formació professional, que van adreçats a estudiants d'entre 18 i 21 anys, tenen una durada de tres anys i consten de 5.000 hores repartides a parts iguals entre teoria i pràctica (el doble de la mitjana dels cicles formatius a Espanya), seguint el model alemany d'FP Dual.

A més del temps a l'escola d'aprenents, l'oferta formativa de Seat inclou pràctiques a la planta de l'automobilística, segons va explicar la companyia en un comunicat. Així, els alumnes signen un contracte de formació, remunerat i a jornada completa, durant els tres anys de durada del programa. Posteriorment, el 100% dels alumnes que acaben amb èxit el tercer curs passen a formar part de la plantilla de SEAT. L'estiu passat, van incorporar-s'hi un total de 52 graduats de l'escola d'aprenents.

Amb vista al curs vinent, les places disponibles seran ocupades pels candidats que superin un procés de selecció de diverses fases i que dona prioritat als perfils més tecnològics.

Digitalització

L'escola d'aprenents de Seat oferta quatre especialitats de grau superior: programació de la producció en fabricació mecànica, automoció, automatització i robòtica industrial, i mecatrònica industrial. A més a més, s'han ampliat el nombre d'assignatures del curs, que estaran focalitzades, entre d'altres, en la indústria 4.0 i la tecnologia relacionada amb la digitalització.

L'escola d'aprenents de companyia Seat mantindrà obert fins al dimecres 5 de juny del 2019 el termini d'inscripció de candidatures per al proper curs, el 2019-2020.