03 de maig de 2019
03.05.2019
Regió7

El Pacte Nacional per la Indústria executa 796 milions en dos anys, el 43,4% del previst

Les línies d'actuació amb menys execució són Infraestructures i Energia, Sostenibilitat i Indústria 4.0

02.05.2019 | 23:57

La directora general d'Indústria de la Generalitat, Maria Matilde Villarroya, va explicar ahir que el Pacte Nacional per la Indústria ha executat prop de 796 milions d'euros en dos anys, la qual cosa suposa haver aconseguit el 43,4% del total previst, que era d'uns 1.835 milions d'euros entre el 2017 i el 2020.

En una compareixença parlamentària, Villarroya va explicar que aquesta execució de 796 milions d'euros s'ha emmarcat en els dos primers anys del Pacte Nacional per la Indústria -2017 i 2018.

Villarroya va valorar que el grau d'execució representa un nivell «molt alt», malgrat que durant aquest període es va aplicar el 155, i ha apostat per continuar fent feina per minimitzar els incompliments. «Són uns resultats molt satisfactoris», va remarcar Villarroya, i va sostenir que s'està a prop d'haver complert la meitat del que s'esperava per al primer bienni del Pacte Nacional per la Indústria. En la seva segona intervenció, Villarroya va explicar que Empresa i Coneixement ja està pensant en com desenvolupar el Pacte Nacional per la Indústria a partir del 2021, i va convidar els grups parlamentaris a participar en l'elaboració. Villarroya va explicar que aquest pacte ha de servir de «full de ruta» per rellançar l'economia catalana i transformar el model industrial, i l'acord preveu mobilitzar 3.100 milions d'euros més de recursos d'altres administracions i del sector privat durant el mateix període.

El Pacte Nacional per la Indústria és un acord per a la planificació del desenvolupament industrial de Catalunya que té el seu origen en una resolució parlamentària presentada el juliol del 2016 per tots els grups i signat el juliol del 2017 per la Generalitat, CCOO i UGT de Catalunya, Foment del Treball, Pimec i Fepime.

Les línies d'actuació del Pacte Nacional per la Indústria que registren un nivell d'execució més baix són les d'Infraestructures i Energia, amb un compliment del 17,5%; Sostenibilitat i Economia Circular, amb el 31,7%; i Indústria 4.0 i digitalització, amb el 32,9%.

Els àmbits temàtics de Competitivitat i Ocupació Industrial, i de Formació, són els que han registrat uns percentatges d'execució més alts, amb el 48,6% i el 48,1%, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit