Les dones ocupen el 16% dels càrrecs directius a Espanya, quatre punts més en comparació al 2016, encara que al començament de la crisi econòmica el percentatge era del 20%, segons els resultats de l'últim informe Talent Femení del 2019.

L'estudi, presentat ahir a Barcelona per ICSA Grup i EADA Business School, s'ha elaborat a partir d'una mostra que recull dades salarials de més de 80.000 persones ocupades per compte d'altri a Espanya, captats a través d'enquestes directes i plataformes tecnològiques.

La recuperació econòmica «no ha significat una millora considerable» en la presència de dones, lamenta l'estudi, i també adverteix no ha contribuït a la reducció de la bretxa salarial entre homes i dones, que és del 16% en càrrecs directius, de l'11% en càrrecs mitjans i del 12% en treballadors.

La retribució mitjana d'un directiu és de 82.763 euros bruts anuals, mentre que el de la seva homòloga femenina és de 71.271, i, de fet, l'informe puntualitza que la diferència salarial entre directius homes i dones és quatre punts superior en comparació al 2008.