L'economia catalana va créixer un 2% interanual durant el primer trimestre d'aquest any, fet que suposa dues dècimes més que durant l'últim trimestre del 2018, quan va avançar un 1,8%.

Així ho estimen el departament d'Economia de la Generalitat i l'Idescat, que calculen que el PIB català va repuntar en aquests tres primers mesos de l'any un 0,6% en comparació del trimestre anterior, la qual cosa també suposa dues dècimes més que durant aquell trimestre.

Segons el departament d'Economia de la Generalitat, les dades del primer trimestre suggereixen que l'alentiment econòmic podria haver-se frenat, si bé matisa que haurà de confirmar aquesta tendència en els propers mesos.

El creixement de l'economia catalana s'estabilitza així després d'una desacceleració gradual al llarg del 2018, motivada en gran mesura per la fragilitat de l'entorn internacional, sosté la Generalitat.

El departament d'Economia de la Generalitat assegura que la conjuntura internacional desfavorable ha afectat especialment Catalunya, atesos els seus intensos fluxos comercials amb l'exterior, el pes que té la indústria al PIB català i les incerteses al voltant del Brexit, entre altres factors, si bé la bona arrencada del 2019 fa que l'administració catalana sigui més optimista amb vista a aquest any.

Amb tot, el creixement de l'economia catalana és inferior al del conjunt de l'Estat, ja que l'economia espanyola va créixer un 2,4% durant el primer trimestre en comparació del mateix període del 2018 i un 0,7% en la comparativa intertrimestral.

Per sectors, la indústria catalana, amb un descens interanual del 0,9%, va continuar en negatiu, però va frenar la caiguda registrada l'últim trimestre de l'any, quan va descendir el 2,4%.